Lesley Reader en Lucy Ridout

rough guide bali - lombok

Unieboek Rough Guides (2012).
Oorspronkelijke titel: The rough guide to Bali - Lombok (2011). Vertaald samen met Timon Meynen, Aniek Njokiktjien, Willem van Paassen, Maarten Schellekers en Jaap Verschoor.

"De spectaculaire ruige kustlijnen zijn bezaaid met zandstranden en tegen de kusten beukt een geweldige branding" En dat zijn dan alleen de kusten - de binnenlanden zijn op een andere manier even indrukwekkend.

Een praktische gids, zoals we die kennen van Rough Guide.
Bali en Lombok

Timothy Ferriss

BODY - EEN LIJFBOEK

De Boekerij (2011)
Oorspronkelijke titel: The 4 hour Body (2011). Vertaald samen met Ingrid Ottevanger.

'De volgende 45 minuten sloeg ik bijna twee grote pizza’s met kip van de barbecue en drie handen vol gemengde noten naar binnen, goed voor een totaal van ongeveer 4400 calorieën. Het was mijn vierde maaltijd die dag, na een ontbijt met twee glazen grapefruitsap, een grote cappuccino, twee chocoladecroissants en twee fruitgebakjes' (uit hoofdstuk 1).

Afvallen, aankomen, spierontwikkeling, een beter seksleven... het boek belooft nogal wat, maar je moet er wel zelf aan werken! De auteur heeft de meest wonderlijke proeven op zichzelf uitgevoerd om erachter te komen hoe dat allemaal zou moeten, zoals die in het citaat.

John Fischer, Stephen Keeling en Zora O'Neil

rough guide mexico

Unieboek Rough Guides (2011)
Oorspronkelijke titel: The The Rough Guide to Mexico (2010). Vertaald samen met Lilian Caris, Hillie Elzinga, Ilse van Huis, Peter de Jong, Debbie Nieberg, Ernst Sschreuder, Erika Venis en Hennie Volkers.

'Mexico is biologisch gezien een van de meest gevarieerde landen ter wereld, met het op een na hoogste aantal zoogdieren in verhouding tot de grootte van het land (circa 500 soorten) ... en die diversiteit ... maakt Mexico een ideaal land voor de natuurliefhebber' (uit het hoofdstuk 'Milieu en natuur').

De gids besteedt ook veel aandacht aan dat aspect van Mexico, naast de geschiedenis en de verschillende beschavingen die er geleefd hebben en leven..

Prof. dr. Vilayanur Ramachandran

ZO WERKT ONS BREIN ECHT - Wat fouten in de hersenen ons leren

Kosmos (2011).
Oorspronkelijke titel: The tell-tale brain (2011).

'Een aap kan nieuwe dingen leren, zeker, en dingen onthouden. Maar een aap kan zich niet bewust specifieke gebeurtenissen uit zijn verleden gaan zitten herinneren om zo een autobiografie op te bouwen, die hem het gevoel geeft van een verhaal, en die zijn leven betekenis geeft .' Uit de epiloog.

Een fascinerend boek over wat de mens onderscheidt van alle andere levende wezens.
de kwacht van je intuitie

Taylor Branch

DE CLINTON TAPES

Balans (2009).
Oorspronkelijke titel: The Clinton tapes (2009). Vertaald samen met Gerrie Roorda en Meile Snijders.

'Clinton ging naar buiten om zijn radiotoespraak op te nemen: vijf minuten zonder één enke hapering om uit te leggen waarom hij zijn veto zou uitspreken over een wetsontwerp dat de onroerendgoedbelasting wilde afschaffen, waardoor de nationale schuld in tien jaar vergroot zou worden met 750 miljoen dollar, die zou verdwijnen in de zakken van de allerrijkste Amerikanen.' Uit hoofdstuk 37.

Een intrigerend kijkje achter de schermen van het presidentschap, waarin Clinton het achterste van zijn tong laat zien.
de kwacht van je intuitie

 

Ted Kennedy

HET VERHAAL VAN MIJN LEVEN

Balans (2009).
Oorspronkelijke titel: True compass (2009).  Vertaald samen met Gerrit Jan Zwier, Marja de Bruijn, Frans van Delft, Tineke Funhoff en Henk Schreuder.

Als je standvastig blijft, volhoudt, blijft werken, dan heb je een werkelijke kans om iets te bereiken. Zeker, er zullen stormen opsteken onderweg. En misschien gaat het niet zo vlug. Maar als je je best doet en op koers blijft liggen, kom je er.' (De laatste zinnen van het boek).

Boeiend, eerlijk, ontroerend.

Terry Burrows

DE BEATLES

Kosmos (2009).
Oorspronkelijke titel: The Beatles (2009).  Vertaald samen met Ingrid Ottevanger.

'Waar 1964 het jaar was waarin de Beatles de grootste commericële factor vormden in de muziekgeschiedenis, werd in 1965 de kiem gelegd voor een transformatie die de Beatles de loop van de populaire muziek zouden doen veranderen' (hoofdstuk 1965 - Transformatie).

Fraai uitgevoerd boek, met mooie foto's en veel bijgevoegde memorabilia, zoals posters, gesigneerde  documenten edg.

De Beatles

Redactieteam 'Practical Parenting'

BABYBASICS - De ontwikkeling van je kind stap voor stap

Kosmos (2009).
Oorspronkelijke titel: Your baby's first year. Vertaald samen met Ineke de Groot en Debby Nieberg.

'Dit boek biedt je deskundig advies, praktische tips, ervaringen van moeders en uit het leven gegrepen verhalen, zodat het je echt kan helpen om je het zelfvertrouwen te geven dat je een fantastische mamma bent en dat je zult kunnen genieten van de eerste 12 maanden van het leven van je baby.' (Voorwoord).

Buitengewoon praktische gids, met een schat aan informatie over wat er zoal samenhangt met het ouderschap en met het zorgen voor je baby.
your baby's first year

Dr. Sue Johnson

HOUD ME VAST

- zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie

Kosmos (2009).
Oorspronkelijke titel: Hold me tight (2009).

‘Zorg en praktische steun komen vanzelf als we ons nabij en verbonden voelen. “'Als je liefhebt, wil je alles voor de ander doen,’ heeft Ernest Hemingway geschreven. ‘Je wilt offers brengen. Je wilt dienstbaar zijn.” Veilig met elkaar verbonden partners zijn meer gevoelig voor elkaars behoefte aan zorg’ (deel 3).

Een prettig leesbaar boek van de hand van de ontwikkelaar van de Emotionally Focused Therapy.

Dr. Jill Bolte Taylor

ONVERWACHT INZICHT

het persoonlijke verhaal van een neurologe over haar hersenbloeding

Kosmos (2008).
Oorspronkelijke titel: A stroke of insight - a brain scientist's personal journey (2006).

‘Voor een succesvol herstel was het belangrijk dat we ons concentreerden op wat ik kon, niet op wat ik niet kon. Door mijn dagelijkse vorderingen steeds te vieren kon ik me erop blijven concentreren hoe goed ik het deed’ (hoofdstuk 13).

Niet alleen een boeiend persoonlijk verhaal; ook veel tips voor mensen die te maken hebben met slachtoffers van een hersenbloeding.
onverwacht inzicht
1| 2 | 3 | 4

naar boven
naar vertalingen Fr/Nl