Richard Béliveau en Denis Gingras

EET GEZOND, LEEF GEZOND

De invloed van voeding en dagelijkse leefstijl op onze gezondheid

Kosmos (2009).
Oorspronkelijke titel: La santé par le plaisir de bien manger (2009).

'Eten is niet alleen een levensbehoefte, het is een unieke culturele daad die getuigt van de bevoorrechte relatie tussen mens en natuur. Lekker eten is ons mens-zijn vieren.'

Laatste zinnen van het boek. Verbijsterend: de invoed van voeding op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en Alzheimer. Door de auteurs van de twee boeken Eten tegen kanker.
Eet leef gezond

Frédéric Gersal

FRANKRIJK - 1000 PLEKKEN DIE JE ECHT GEZIEN MOET HEBBEN

Terra (2009).
Oorspronkelijke titel: Les 1000 lieux qu'il faut avoir vus en France (2009). Vertaald samen met Hans van Cuijlenborg en Willemien de Leeuw.

'Deze puzzel van 1000 stukjes waarvan elk een schat is, volgt onontkoombare wegen en verlaat gebaande paden. Het is een andere manier om Frankrijk te beleven, een andere manier om het land te beminnen, te respecteren...'  Uit de inleiding.

Zelfs de grootste francofiel zal met dit boek nog nieuwe ontdekkingen kunnen doen. De uitdaging is om alle 1000 plekken te bezoeken...
1000 plekken Frankrijk

[geen auteurs genoemd]

CRAZY STUFF

200 dwaasheden 100 % werkelijkheid

Kosmos (2008).
Oorspronkelijke titel in het Frans: Crazy stuff (2008).

'De ideeën en voorwerpen in Crazy stuff, verbazingwekkend, slim, en soms volstrekt absurd, vertellen allemaal op hun manier het verhaal van het moderne leven' (uit de inleiding).

Hier zie je dat de werkelijkheid inderdaad de wildste fantasieën kan overtreffen.

David Servan-Schreiber

ANTIKANKER

een nieuwe levensstijl

Kosmos (2008).
Oorspronkelijke titel: Anticancer - prévenir et lutter grâce à nos défenses naturelles (2007).

'Sommige sceptici zouden kunnen zeggen: "Voordat je zijn adviezen opvolgt, kun je beter even wachten en zien of hij volgend jaar nog leeft." Met andere woorden, in plaats van hun eigen vooroordelen te herzien, zien ze liever dat niemand aan de norm ontsnapt. ' Uit de Conclusie.

Een zeer persoonlijk verhaal van de auteur van het bekende 'Uw brein als medicijn' (zie hieronder) over zijn hersenkanker en de genezing ervan, afgewisseld met een beschrijving van wat je naast de gewone behandeling nog allemaal meer kunt doen om kanker te lijf te gaan. Intrigerend en ontroerend.

Richard Béliveau en Denis Gingras

ETEN TEGEN KANKER - KOOKBOEK

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker

Kosmos (2008).
Oorspronkelijke titel: Cuisiner avec les aliments contre le cancer (2006). Vertaald samen met Henja Schneider.

'Gerechten die rijk zijn aan kankerwerende stoffen kunnen feestmalen zijn! ' (uit hoofstuk 4).

Na een aantal hoofdstukken over gezonde voeding ook de praktijk, met leuke recepten.

Richard Béliveau en Denis Gingras

ETEN TEGEN KANKER

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker

Kosmos (2006).
Oorspronkelijke titel: Les aliments contre le cancer - la prévention et le traitement du cancer par l'alimentation (2005).

'[Veel vruchten en groenten] hebben een geneeskrachtige werking die in verschillende opzichten te vergelijken is met die van synthetische medicijnen. We zullen ze hier aanduiden als nutricijnen om die eigenschappen te benadrukken' (uit het Woord vooraf).

Een andere manier om aan je gezondheid te werken.

naar boven

Frédérique Roger & Fabrice Milochau

NATUURREISGIDS FRANSE ALPEN

Kosmos (2006).
Oorspronkelijke titel: Guide des merveilles de la nature Alpes (2006). Vertaald samen met Annemiek Feith.

'De Col du Lautaret ligt verscholen aan de noordkant van het parc national Les Écrins, op een hoogte van 2056 meter, en biedt ruimte aan een van de mooiste alpiene botanische tuinen van Europa, op een terrein van 2 hectare en 4500 vierkante meter vol rotstuinen en bloembedden.' (uit het stuk over de Col du Lautaret).

Weer zo'n prachtige gids, die je aanzet om direct te gaan boeken.

Corinne Maier

LIEVER LUI

de kunst van effectief nietsdoen op het werk

Kosmos (2004).
Oorspronkelijke titel: Bonjour paresse (2003).

'Houd goed voor ogen dat die belachelijke ideologie die het bedrijfsleven probeert uit te dragen net zo min "waar" is als indertijd het dialectisch materialisme (oftewel "diamat") dat door het communistische systeem tot heilsleer was verklaard. Nog even en de hele boel stort ongetwijfeld in elkaar. Zoals Stalin zei: uiteindelijk overwint de dood. Het probleem is om erachter te komen wanneer...' (slotzinnen van het boek).

Voor iemand die bij de Nederlandse overheid heeft gewerkt heel herkenbare beschrijvingen...

Dr. David Servan-Schreiber

UW BREIN ALS MEDICIJN

zelf stress, angst en depressie overwinnen

Kosmos (2003.)
Oorspronkelijke titel: Guérir le stress, l'anxiété et la dépression sans médicaments ni psychanalyse (2003).Vertaald samen met Jossy Hartmans.

'De vraag naar natuurlijke en efficiënte behandelwijzen groeit nog steeds' (uit hoofdstuk 1: Nieuwe behandelwijzen van emotionele problemen).

Oude (bijv. acupunctuur) en gloednieuwe (bijv. EMDR) behandelwijzen worden indringend besproken. Het dagblad Trouw schreef op 13 mei 2006 zeer positief over 'dit - overigens ook uitstekend vertaalde - indrukwekkende boek'.

Georges Blond

DE SLAG BIJ VERDUN

Prisma boeken (1965).
Oorspronkelijke titel: Verdun (1961).

'De eerste autoweg uit de geschiedenis was ook de eerste weg te land in voortdurende en gelijktijdige staat van vernieling en herstel. De harde banden pletten de hopen zachte steen die een reservist in een kuil had geworpen, maar na een paar minuten joegen andere harde banden die stenen weer op. Dus moest men maar weer opnieuw beginnen' (uit hoofdstuk 7, 'Via sacra').

Een aangrijpend verslag van deze waanzinnige slag. Mijn eerste vertaling.
1 | 2

naar boven
naar vertalingen E/Nl